Branduri Invicta

Invicta

Fondata in 1924 în Donchery, în regiunea franceza Champagne-Ardenne, compania Invicta este leader în Franța și Europa pe piața echipamentelor de încălzire cu lemn, avand o productie anuala de peste 170.000 de focare.

De aproape 100 de ani creează și produce o gamă largă de sobe si focare din fonta pentru seminee, pentru a satisface cele mai variate si exigente cerinte ale clientilor. Astazi experienta sa se extinde la sectoare diferite: echipamente de încălzire cu lemn, gratare, echipamente culinare, mobilier și decorațiuni.

Invicta are 100% control intern al procesului de fabricație: birou de proiectare, laborator de testare acreditat, turnătorie, emailare, tratarea suprafetei, comercializare și distribuție. Creativitatea și inovațiile tehnologice ale Invicta perpetuează și reînnoiesc lumea turnării. 308 de angajați contribuie la succesul Invicta, o alchimie a know-how-ului și talentului.

Cu creațiile sale originale și inovațiile tehnologice, INVICTA perpetuează și reînnoiește tradiția fontei, într-un spirit de modernitate și respect pentru mediu.

Sobe cu peleti

Automate si usor de folosit, sobele cu peleti sunt din ce in ce mai cautate, luand astfel treptat,  locul celor traditionale cu lemne, fiind un sistem de încălzire, complet, practic și ecologic.

Toate modelele INVICTA, beneficiaza de eticheta “Flacara verde”, astfel obtinand o garantie impusa.

Peletii, constand din reziduri de rumegus si aschii de lemn, constituie un combustibil de o calitate excelenta. Nu mai vorbim de faptul că, totul este automatizat datorită unei tastaturi, situate pe partea din față, sau folosind o telecomandă: trebuie doar să aprindeți soba cu peleți, să o programați, apoi să o reglați.

Rețineți că se oprește automat atunci când nu mai există peleti în soba!

Randament ridicat, pentru performanțe optime de energie

Datorita performantelor energetice ridicate, sobele cu peleti, asigura o incalzire pe cat de placuta, pe-atat de eficienta.

Cu un randament intre 80 si 95%, sobele cu peleti, depasesc in general performantele sistemelor de incalzire traditionale. Și asta se explică simplu, prin utilizarea unui combustibil uscat și ușor de incarcat in rezervorul sobei, rezultând o combustie completă, cu foarte puține reziduri degajate. Autonomia lor este mai mare decat cea a sobelor cu lemne.

Unele modele INVICTA, a caror capacitate a rezervorului, este de 22kg de peleti, va permit sa va bucurati de caldura, pe o durata de timp de pana la 36 de ore. Dtorita rezervorului mare, aceste sobe cu peleti nu necesita o alimentare regulata. In plus, anumite modele sunt programabile si se pot controla de la distanta prin radio comanda.

Usor de utilizat, sobele cu peleti produc o caldura blanda si constanta pe o perioada lunga de timp, fara a fi necesara interventia utilizatorului. Tehnologia sobelor cu peleti, combina eficienta cu avantajele practice, oferind libertate si flexibilitate.

Sobele cu peleti Invicta, concepute pentru a limita nivelul de zgomot

Echipate cu ventilatoarele scare să arunce aerul cald în casă, sobele cu peleti INVICTA, au fost concepute pentru a limita nivelul de zgomot.

Gamă largă de modele, stiluri și culori

La INVICTA, veți găsi o gamă largă de sobe cu peleți, corespunzătoare diferitelor stiluri interioare. Indiferent dacă aveti un decor modern sau clasic, inevitabil vei găsi dispozitivul corespunzător gusturilor dumneavoastra.

Sobe cu peleti entanse / waterpoof

Sobele cu peleti etanse, sunt dispozitive de incalzire de înaltă performanță, adaptate la reglementările termice, din anul 2012. Această nouă generație de arzatoare cu peleti, oferă un confort termic incomparabil în casa ta.

Sobele cu peleti conectabile, etanse, corespund perfect normelor RT 2012.

Complet programabile, sobele etanse/rezistente la apă și conectabile, ce folosesc ca si combustibil peleti, își reglează automat consumul de energie. Datorită rezervorului său de mare capacitate, aceste dispozitive oferă o autonomie îndelungată.

Ceea ce trebuie amintit este faptul că, sobele cu peleți etanse/rezistent la apă si conectabile, nu consuma aerul din încăperea în care sunt amplasate, ci recuperează aerul care vine din exterior sau din spațiul de accesare – prin duza de conectare situată in partea inferioară a sobei cu lemne.

Reduceți semnificativ facturile la încălzire.

Ideal pentru casele construite în conformitate cu reglementările tehnice RT2012, sobele etanse cu peleti, permit economii semnificative de energie și astfel, reduc semnificativ facturile la încălzire.

Simplificați instalarea sobei cu peleți.

Acest tip de dispozitiv conectabil și etans/rezistent la apă, este relativ ușor de instalat de către un profesionist calificat, în special lpentru cazurile cand evacuarea se realizeaza cu iesirea pe fatada.

Profitați de o gamă largă de produse!

Gama de sobe etanse cu peleti, este disponibilă în mai multe modele și culori. Acestea se adapteaza la orice interior, fie ca este traditional, rustic, modern sau contemporan. Nu ezitați să descoperiți gama variată de sobe conectabile etanse de pe Internet sau direct într-unul dintre magazinele distribuitorilor din zona dumneavoastra.

Sobe cu peleti plug-in

Plug-IN, sobe cu peleti – noua generație!

Plug-IN, cel mai inovativ concept de sobe cu peleți de pe piață.

nouă generație de sobe cu peleți, cu un design reînnoit și o nouă tehnologie, care combină practicitatea peleților cu sobele silențioase și radiante. Tehnologia Plug-IN și modelul Cannelé, au câștigat premiul Janus Industry 2019, acordat de Institutul Francez de Proiectare.

Din punct de vedere istoric, sobele cu peleți au fost proiectate cu un rezervor de peleți, numit container, așezat în aceeași carcasă ca și corpul de încălzire, de cele mai multe ori în partea din spate a dispozitivului. Această constrângere tehnică, devenind o constrângere estetică, normalizează designul sobelor cu peleți, produse la fel ca cele de la originea lor: cubice sau paralelipipedice.

Tehnologie fără precedent și design reînnoit

După ce a început să îmbunătățească designul sobelor din lemn de la începutul anilor 2000, INVICTA încearcă de câțiva ani să-și pună amprenta pe piața sobelor cu peleți.          Mulțumită unei colaborări tehnice cu partenerul său italian Caminetti Montegrappa, unul dintre liderii sobei cu peleți din Italia și din Europa și designerul său Bernard Dequet, INVICTA a reușit să facă față provocării. Grupul INVICTA a reproiectat complet soba cu peleți. Modelul Cannelé Plug-IN a câștigat premiul Janus Industry 2019 acordat de Institutul Francez de Design. Această recunoaștere acordată de un juriu de profesioniști în proiectare, atestă legitimitatea tehnologiei Plug-IN în îmbunătățirea mediului nostru de viață.

Sobe din fontă cu un aspect incredibil

Prin mutarea părții tehnice a sobei într-un rezervor de perete inteligent, INVICTA s-a eliberat de cătușele „cutiei cu peleți” și oferă astfel mai multe modele originale.

Aceste produse, cu aspect incredibil, răspund formelor care au făcut ca INVICTA să aibă succes oferind o estetică nouă.

Plug-IN-ul, este cu adevărat o tehnologie nouă, care deschide calea către o nouă generație de sobe cu peleți.

Sobe inteligente și simple din fontă

Sobele Plug-IN, oferă o autonomie extinsă (până la 31 de ore), datorită rezervorului de înaltă capacitate (22 kg). Acest rezervor, oferă o funcție tehnică suplimentară. Servește ca ecran și permite reducerea distanțelor de siguranță față de materialele combustibile. Prin urmare, poate fi sprijinit direct de perete. În plus, ascunde un accesoriu pentru umplerea rezervorului. Panoul de control vă permite să reglați temperatura. Astfel, sobele Plug-IN distribuie controlat o caldura blanda in casele dumneavoastra.

Sobe silențioase și radiante din fontă

Sobele Plug-IN funcționează în liniște:

  • Prin convecție naturală, fără suflantă: corpul de încălzire din fontă, cu un singur strat exterior, radiază în cameră pentru a fi încălzită și difuzează o minunată senzație de căldură.
  • În tiraj natural, fără extractor de fum. (Modele OVE și ARATOS) – Cu extractor de fum pe toate modelele AUTO.

Sobe cu lemn din fonta sau otel

Sobe de înaltă performanță pentru confort energetic inegalabil!

În ultimii ani, sobele cu lemne au avut un mare succes în rândul consumatorilor fiind alese  pentru estetica lor, eficiența termică și dimensiunea ecologică.

Soba cu lemn, din fontă sau oțel vă bucura de o căldură blândă și va ajuta sa economisi energie, reducandu-va semnificativ facturile la încălzire. Gama INVICTA, oferă sobe cu lemn din două materiale diferite. Iată câteva argumente cheie pentru a vă ajuta să alegeți.

De ce să alegi o sobă din fontă?

Fonta este alegerea istorică a marilor productori de arzătoare cu lemne. Prin urmare, lemnul este materialul de încălzire ideal, datorită conductivității termice excelente și inerției ridicate. Căldura dezvoltată prin arderea lemnului este stocată de fontă, iar apoi este returnată în mod optim în casă, datorită regularității programului.

Multe alte calități prețioase fac din fontă materialul ideal pentru sobele cu lemn:

  • Durata de viață foarte mare și rezistența la deformarea la temperaturi ridicate.
  • Fluiditatea excelentă (fluiditatea aliajului). Rezultă un finisaj „piersică sau catifea” cu o atingere aproape mătăsoasă.
  • Stăpânirea tehnologiei de turnare a fontei, îi permite producatorului INVICTA, să ofere modele cu forme spectaculoase și design original.

De ce să alegi o sobă din lemn de oțel?

Spre deosebire de fontă, oțelul nu acumulează în mod natural căldură. Pentru a depăși acest neajuns, camera de ardere a sobei din oțel, este adesea îmbrăcată în vermiculită sau panouri/cărămizi din beton refractar. Aceste panouri/cărămizi, stochează căldura generată de arderea buștenilor. De asemenea, INVICTA a ales să decoreze interiorul anumitor sobe din oțel, cu piese din fontă detașabile. Este și mai calitativ și mai rezistent!

Mai ușoară decât soba din fontă, soba din oțel oferă discreție și eficiență în fiecare zi. Cu un finisaj perfect, soba din oțel, este disponibilă în diferite modele.

INVICTA oferă o gamă variată de sobe din fontă sau oțel, având posibilitatea să alegeți sistemul de încălzire care să răspundă cel mai bine nevoilor și așteptărilor dvs.

Sobe cu lemn etanse

Sobe cu lemn etanșe/ rezistente la apa

Noutate, sobe cu lemn etanșe/rezistente la apă, conectabile!

Pe piața dispozitivelor de încălzit, sobele conectabile etanșe sunt o inovație.

Această nouă familie de sobe cu lemn aduce un confort termic incredibil în casa dumneavoastră (RT2012).

Cea mai recentă completare a familiei de sobe, sobă cu lemn etanșă/rezistentă la apă, este un sistem foarte eficient.

Alimentare cu aer direct la sobă

Consumul de energie al unei sobe cu lemn etanșă, este extrem de redus. O sobă etanșă și conectabilă, se bazează pe un sistem de operare și o instalație specifică. Specificul este că soba etanșă nu trage aer din încăperea în care se află, dar recuperează aerul din exterior sau printr-o duză de conectare situată pe partea inferioară a sobei cu lemn.

Reduceri semnificative ale facturilor la încălzire

Ideal pentru casele BBC compatibile RT2012, soba cu lemn etanșă/rezistentă la apă, asigură economii semnificative de energie. Acest tip de dispozitiv conectabil și rezistent la apă, relativ ușor de instalat de către un profesionist calificat, este disponibil în mai multe modele. Prin urmare, se adaptează oricărui interior, tradițional, rustic, modern sau contemporan.

Sobe hybrid, cu lemn si peleti

Sobe hybrid cu lemn și peleți

Sobele hybrid oferă avantajele ambilor combustibili. Bucurați-vă de spectacolul unui foc bun de lemne când sunteți acasă și păstrați o temperatură moderata în timpul nopții sau în cazul absenței prelungite, folosind peleții.

Bușteni din lemn sau peleți, alegerea este a dumneavoastra

Dacă nu sunteți siguri de avantajele unei sobe cu lemn sau ale unei sobe cu peleți, cu siguranță veți alege o sobă hybrid

Acest nou concept de sobă hibridă funcționează ca o sobă convențională cu bușteni, dar are și un rezervor pentru peleți. Busteni de energie sau peleți? Alegerea este a ta!

Dispozitive practice

Ușor de utilizat, sobele hybrid cu lemn și peleți, trec cu ușurință de la o funcție la alta. În cazul unei eventuale întreruperi a energiei electrice, sobele hybrid, garantează independența energetică prin operarea în modul jurnal. Pe de altă parte, sobele hybrid INVICTA sau sobele cu peleți, va oferă libertatea de a va regla consumul la variațiile prețurilor la energie, preferând de exemplu, utilizarea buștenilor în cazul creșterii prețului peleților si invers.

Dispozitive silențioase

Liniște deplină!

Bucurați-vă în liniște de căldura generată de sobele hybrid INVICTA: funcționează prin convecție naturală și, prin urmare, sunt foarte silențioase.

Inserturi cu peleti

Inserturi cu pelelți

Eficiența termică și confortul de utilizare, sunt  principale atuuri ale șemineului dumneavoastră.

Transformă-ți șemineul existent sau creează-ți un nou spațiu de încălzire!

Inserturile cu peleți sunt practice și programabile oferind un randament ridicat pentru un confort optim.

Insertul cu peleți vă permite să vă păstrați coșul de fum și să beneficiați de un sistem de operare practic,cu performanțe ridicate de încălzire.

Confortul și autonomia combustibilului din peleți

Insertul de semineu cu peleti este un focar care se poate introduce în șemineu, permițându-i să-și extindă autonomia și să utilizeze energie regenerabilă, care este practică și ușor de depozitat. Într-adevăr, peleții din lemn, sau peleții, sunt un combustibil economic, ecologic și practic, ne mai vorbind de faptul că puteți programa utilizarea acestora, ceea ce permite în special alegerea timpului de încălzire, inclusiv peste noapte.

Seminee inteligente și ușor de utilizat!

În general, inserturile sau focarele cu peleți, oferă aceleași avantaje ca o vatră închisă sau ca un insert convențional, atmosfera „focului” fiind la fel de caldă ca atunci când este o vatră deschisă. Cu toate acestea, chiar daca insertul sau șemineul cu peleți a avut un mare succes în ultimii ani, acest lucru s-a datorat faptului că este un dispozitiv deosebit de practic. Aceste șeminee inteligente și ușor de utilizat, răspund perfect nevoilor de astăzi.

Inserturi cu lemn

Inserturi cu lemn pentru seminee

Aceste inserturi sunt soluția de încălzire potrivită pentru renovarea și optimizarea șemineelor cu vatră deschisă.

Seminee mai eficiente și mai ecologice cu inserturile Invicta.

Păstrează-ți șemineul, sporindu-i totodată performanța!

Insertul este un dispozitiv de ardere a lemnului, care închide adesea un șemineu existent.

Randamente ridicate, consum optim de lemn.

Datorită acestui dispozitiv eficient și ecologic, vatra deschisă a semineului dumneavoastră, va fi prin urmare transformată într-o vatră închisă. Prin această simplă schimbare, va performa mai bine și va reduce emisiile de poluanți în atmosferă.

Un dispozitiv performant, gata să fie instalat în șemineu.

Insertul, cu o carcasă din fontă, este prevăzut inițial cu un perete dublu care asigură circulația aerului ambiental în jurul dispozitivului. Acest lucru permite transferul de căldură. Insertul funcționează prin convecție forțată. Turbinele atrag aerul din încăpere prin partea inferioară a unității, aerul proaspăt este încălzit în cutia cu pereți dubli, apoi este expulzat de orificiile de evacuare din fața, din partea superioară a inserțului. Prizele suplimentare de aer cald, sunt utilizate pentru a distribui aerul fierbinte prin prizele de pe partea superioară a hotei coșului de fum. Aerul fierbinte este de asemenea difuzat și de sticla vitroceramică.

Prin urmare, acest sistem de încălzire vă permite să vă păstrați șemineul. Datorită acestui dispozitiv vitrat și închis, crește și performanța de încălzire. Astfel, randamentul său va merge de la 10 la 15% la peste 70%. Deoarece insertul încălzește o cameră, semnificativ mai eficient decât un șemineu deschis, veți economisi mult și la facturile de energie.

Focare cu lemn clasice si decorative

Focare cu o formă clasică, sau focare cu formă decorativă: o gama largă, din care vă puteti alege pentru a vă personaliza zona de șemineu.

Vatra închisă pentru șeminee este practică, economică, dar și estetică.

Bucurați-vă de o atmosferă calda si fara egal în casa dumneavoastră!

Focare cu lemn clasice

Vatră închisă a corpului de încălzire din fontă, funcționează prin convecție naturală: aerul este încălzit  în îmbracămintea ce acoperă focarul și evacuat prin grilele montate în partea superioară a acesteia. Aerul fierbinte este difuzat și de radiațiile din sticla ceramică.

Dorinta pentru vatra închisă, poate fi explicată, în special prin utilizarea lemnului, o energie regenerabilă, care a devenit la modă în ultimii ani, oferind cărbunelui un echilibru neutru și  rămânând în același timp ieftin.

gamă largă de produse pentru confortul și plăcerea ta

INVICTA oferă o gamă largă de focare închise, de la cel mai tradițional model de șemineu si până la cel mai modern. Alegeți dintr-o gamă largă de modele, cu mai multe lățimi și de la cele mai compacte la cele mai mari. Alegeți stilul care vă place cel mai mult: sticlă dreaptă, sticlă panoramică sau prismatică, cu unghi larg sau cu două fețe.

INVICTA oferă și focare clasice cu uși care se pot ridica și pe verticală (deschidere dublă), concepute pentru iubitorii de focare cu vatra deschisă.

INVICTA oferă șeminee închise de ultimă generație

Mai eficiente și mai ecologice, modelele INVICTA, sunt dotate cu cele mai noi tehnologii: post-ardere (dublă combustie), controlul aerului (unitatea de control a combustiei care permite un control mai bun al debitului și optimizarea combustiei lemnului ), dispozitive rezistente la apă și conectabile (focare etanșe) compatibile cu reglarea termică 2012 (RT2012).

Seminee decorative cu ultra design

Estetica este un criteriu esențial pentru majoritatea celor care doresc să aibă un interior pe cât de rafinat, pe-atât de unitar. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa existe nicio îndoială că șemineul nu se integrează cu decorul interiorului.

Din fericire, INVICTA, face un punct comun pentru combinarea performanței și esteticii, oferind produse cu design deosebit: semineul poate fi estetic, discret, impunător, romantic… pentru a satisface toate dorințele.

Un cadru sobru și de design, cu un spectacol de flăcări

Invicta și-a imaginat astfel o serie de șeminee decorative destinate a fi construite într-un cofraj. Descoperiți aici un șemineu deschis, transformat într-un șemineu închis, eficient și cu un design deosebit, cu focarul decor 1000 Symphonie. Doar ușa din față, cu un design original și inteligent, rămâne vizibilă, oferind un decor sobru spectacolului flăcărilor. Mânerul discret de deschidere și închidere al șemineului decorativ, este ascuns în spatele cadrului.

Un șemineu perfect integrat în interiorul tău

Adoptarea unui șemineu decorativ, este o modalitate frumoasă de a vă integra focarul în noul său mediu și, astfel, de a o adapta perfect la decorarea casei dumneavoastră. Puteți opta pentru un decor clasic sau unul modern…de exemplu, efectul de piele va fi spectaculos…

Deoarece știm că șemineul dumneavoastră va coexista cu mobilierul și atmosfera  personală a casei, vă propunem să descoperiți mai multe stiluri și forme de șeminee decorative, pe site-ul nostru.

Focare etanse cu lemn

Focare cu lemn etanșe/rezistente la apă, pentru șeminee

Soluție ideală pentru construcții noi.

Imaginează-ți un șemineu performant în habitatul tău RT2012!

Acest lucru este posibil în cazul șemineelor etanșe INVICTA.

Inovație RT2012 – Reglementare Termica 2012

Semineele etanșe INVICTA, disponibile cu lățimi de 700 și 900, sunt prevăzute cu o duză pentru conectarea alimentării cu aer proaspăt. Prin urmare, acestea sunt potrivite perfect pentru construcțiile RT2012. Nu mai este nevoie de aer curat în camera în care se află dispozitivul. Aerul este furnizat în focar printr-o conexiune directă din exterior sau spațiul crawl.

*Spatiul Crawl, este în esență, o zonă scobită sub podeaua unor case, între sol și primul nivel. De obicei, este de aproximativ 1 și până la 3 metrii înălțime, suficient de înalt pentru ca cineva să intre prin târâre, așa cum îi spune numele (crawl space – spațiul de târâre).

Cu sistemul de control al aerului, șemineele etanse INVICTA, oferă un control optim al ritmului focului. Dispozitivul dumneavoastra, răspunde instantaneu la setările centralizate de alimentare cu aer. Vă optimizați consumul de lemn în timp ce reglați temperatura mai ușor.

De peste 20 ani, creăm ambiente de vis, aducând magia focului în casele celor care își doresc amenajări de excepție.

© 2020 Foco Seminee

WhatsApp